dinsdag 21 november 2017

Finch twinning

Bij team pinky pants zijn we verzot op assorti outfits. Met vier kinderen is het een onbegonnen werk om ze veel assorti te kleden maar bij familiefeesten zorg ik steeds dat het lukt :)
Deze setjes passeerden alvast de revue:

mei 2014
 april 2015
 december 2015
 augustus 2016
 april 2017

Nu Bart zijn mammie een feest gaf omdat ze 94 geworden is hadden we meteen weer een goede reden om voor assorti te gaan :)
Sep en sien waren dat weekend bij hun papa, er moesten maar 2 outfits. Door de elfjesmissie had ik helaas niet heel veel tijd en besloot ik voor Liv een kleedje te maken dat perfect matchte bij eentje dat Trix al in haar kast lag (eentje dat ooit nog van Sien was).
Dit pareltje van finch fabrics kocht ik bij de uitverkoop van les lisettes enkele maanden geleden; het had nu eindelijk een leuke bestemming :)
Trix had al een overslagkleedje, voor Liv ging ik voor de playdaydress. Ik maakte een versie zonder zakjes, deze zouden toch enkel maar afbreuk doen aan deze prachtige stof!


Ik ben er helaas niet in geslaagd om een deftige foto van mijn 2 jongste helden samen te trekken maar die hoop ik op een later moment nog te kunnen toevoegen :)
Ik vond deze stof zo mooi dat ik de rest van de rol opkocht (-50%, daar kan je niet voor sukkelen hé); ik heb dus nog genoeg om er voor Sien nog eentje uit te maken...
Welk tricotpatroontje zou deze stof het beste tot zijn recht doen komen? Ik overweeg the simple dress maar misschien hebben jullie wel een beter idee :)

Stof: finch fabrics van bij les lisettes (de uitverkoop is gedaan; de nieuwe winkel is                  ondertussen een feit)
Patroon: Trix: prinses castle dress uit ottobre 3/2013
               Liv: playday dress van Heidi en Finn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten