maandag 23 juli 2018

Let's stick together op vakantie

Mijn allereerste let's stick together; weer een naaidrempel die ik over ga :)
Dit keer met een best wel makkelijk thema: "Vakantie".

Onze vakantie leidt dit jaar naar La grande Cosse; een camping met een geweldig waterparadijs in Fleury... 
Eerst dacht ik badpakjes te maken (en dat deed ik ook) maar gezien ik redelijk recent al over mijn sweet summer suits  blogde besloot ik deze ongeblogd te laten.
Na wat denken en twijfelen wat ik het meeste "vakantie" vond kwam ik uit bij de siemshort van Beletoile: een vrolijk, comfortabel shortje waarin mijn kinderen makkelijk kunnen spelen en ravotten en dat er heel hip uitziet; ideaal om te spelen voor de tent en in de speeltuin en om snel over hun badpakje aan te doen richting strand of zwembad :)

Met de nieuwe collectie van See you at six viel mijn oog meteen op de  wafels; dat moest en zou een Siemshort worden! Sinds kort ben ik ook een echte setjesmadam dus ik maakte meteen een t-shirtje voor erop. Ik wou eens iets nieuw en koos voor een t-shirt met open rug en een striklintje; hiervoor baseerde ik me op de "jurkjes a la carte" uit het boek "stof voor durf het zelvers 2". aanvankelijk viel het wat breed maar na enkele kleine aanpassingen zat het als gegoten, oordeel zelf maar :)

Hmmm, eentje is geentje dus maakte ik nog maar een setje bij. Het t-shirtje dat dit setje compleet maakt maakte ik naar aanleiding van deze leuke blog. Het is gebaseerd op het Tinny patroon van Straight grain, de rufflesaanpassing vind je hier. En nog eentje :) Deze set maakte is compleet door de Issietop van Sewpony te gebruiken; ik liet hierbij de ruffles weg en voorzag het t-shirt van een (vind ik) leuk opschrift. Ik heb wel enorm hard gevloekt toen de flock tijdens het strijken verschoof. Op foto of van 2 meter afstand valt het mee; van dichtbij wat minder maar volgens de kieskeurige man nog zeer draagbaar ;) (Trix tekent graag op haar benen *zucht* en ik had geen zin ze te wassen alvorens foto's te trekken :-p )

Nog eentje om het af te leren? Dit setje werd vervolledigd met een Fons  en is niet in zijn geheel gefotografeerd geraakt (en zit nu al in de valies)... De short matcht wel heel leuk met haar leeuwenbadpak en daar heb ik toevallig wel foto's van ;)
Ze smaken naar nog meer... En toevallig kon Sien ook nog wel shorten gebruiken. Gezien Sien de afgelopen 1.5 week met haar papa op vakantie was is het niet meer gelukt om aanfoto's te trekken alvorens deze pareltjes in de valies te steken... Maar bij de snelle pasronde was ik ook voor haar volledig overtuigd van dit model!

Setje 1 vervolledigde ik met de gloriatop van Emma en Mona. Voor setje 2 nam ik het bovenstuk van De Solis van Sofilantjes; verlengde die 5 cm en voegde er een heupboord aan toe.
Ik nam al een kijkje bij andere deelnemers en ik kan zeggen dat er ook deze keer weer enorm veel leuke creaties zijn gemaakt! Hieronder vind je een link naar al hun blogs :)Patroon: Siemshort -Beletoile
               Viola volants - Emma en Mona
               Issietop - Sewpony
               Fonsshirt - Wensjewat
               Gloriatop - Emma en Mona
               Solis -Sofilantjes

Stof: Wafels - See You at six van Atelier in 't leerke
        Cactussen - van Piekewieke
        Vissen - Eva Mouton van Atelier in't Leerke
        Palmbomen - Eva Mouton van Atelier in't leerke
        Grills - See you at six van Lelastof