vrijdag 1 december 2017

Restjes tegen kanker...

Naaien voor goede doelen... 
Ik word er vaak voor aangesproken en zie ik vele oproepen passeren. Telkens weer superprojecten die wel enkele uren van mijn tijd verdienen maar toch komt het er precies bijna nooit van. Tijdsgebrek, niet kunnen kiezen wat eerst, niet kunnen kiezen wat wel en wat niet, niet de juiste dingen in huis hebben om aan de slag te gaan, ... Ik kan wel honderden redenen opsommen waarom mijn goede voornemens zelden werden omgezet in daden.

Maar dit keer was het anders :)
Een goede vriendin van mij organiseert met de school waar ze werkt allerlei acties voor Music for life. Zij besloot om haar haak- en stofrestjes te gebruiken om vanalles te maken voor het kinderkankerfonds.
De tranen schoten mij meteen in de ogen toen ze haar plannen vertelde: kinderen en kanker is iets wat heel gevoelig ligt. 
In maart 2016 verloren wij in het eerste leerjaar (in een klas waaraan ik les gaf op dat moment) een jongetje aan kanker... Deze lieve held heeft hard gevochten maar de hersentumor was zo aggressief dat hij na een dikke 4 maanden de strijd verloor; zijn foto is al 2 septembers achtereen mee van klas verhuisd en de kinderen praten nog vaak over hem (en wij als leerkrachten ook).
3 weken na zijn dood kregen we een mail die onze wereld nog eens deed stilstaan; bij een meisje uit het ander eerste leerjaar was een hersentumor vastgesteld. Hoewel wij dit meisje niet heel vaak zien (omdat ze in de andere vestiging zit) kennen we haar wel echt en waren we fameus gebroken bij het horen van dit nieuws. Het was helaas al heel snel duidelijk dat het een ongeneselijke variant was en deze geweldige meid de strijd nooit zou winnen :( Gezien deze jongedame heel graag naar school gaat besloten de dokters dat ze op momenten dat ze het kan naar school mag... Ik zie mijn collegas al bijna 20 maanden lang vanalles doen om het naar school gaan haalbaar te maken en om ervoor te zorgen dat ze desondanks alles toch nog fantastische momenten kan beleven en dat is prachtig om te zien :) Bij deze: Jullie doen dit geweldig!!!

Het was meteen duidelijk; hier moest en zou ik aan meewerken! 
Ik besprak samen met Ruth we zouden maken. We zouden zowel avonden samen naaien/haken/knutselen als apart... Enkele weken later hebben we:

-een twintigtal sleutelhangers
-een dertigtal cirkelsjaals
-een zestigtal zeverlabjes
-een zestigtal tutkoorden
-een honderdvijftigtal speldjes
-muurdecoratie
-zakdoekhoesjes

En hopelijk na het lezen van deze blog ook een massa aan kopers ;) Al onze creaties vind je hier. Voel je gerust vrij om onze fotomap of deze blog te delen met iedereen die je kent; we hebben veel maar hopen dat we tekort hebben en moeten bijmaken.

Ik schreef deze blog 4 dagen voordat we hem (en de verkoopmap) online zouden zetten. Ondertussen is de geweldige meid waarover ik hierboven schreef overleden. Het voelt zo vreemd/onvatbaar/oneerlijk/... Vrijdag nog bezig over hoe goed dat het voelde dat ik onrechtstreeks iets voor haar kon doen (en eigenlijk hopen dat dat niet de laatste keer zou zijn) en dinsdag al het bericht krijgen dat het een prachtig afscheid was geweest. 
Maar ik weet wel heel zeker: volgend jaar doe ik het weer, als herdenking aan de dappere ridder en stoere prinses <3 
Ruth: Doe je mee ;)

Ik wil toch nog wel even mijn appreciatie voor modecoupon meegeven. Toen zij hoorden/lazen waar we mee bezig waren hebben ze ons enkele stoffen (zowel voor de buitenkant als voor de binnenkant) gegeven; op de fleece krijgen we tijdelijk een fameuse korting :)
Ook Les Lisettes en het leerke verdienen een bijzondere vermelding... Zij gaven ons ook wat stoffen aan absolute bodemprijzen <3

Update: We maakten nog 400 cirkelsjaals bij en konden 2864 euro schenken :)

5 opmerkingen:

  1. Doe ik mee? Wees maar zeker <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow... supermooi wat jullie gedaan hebben.... jammer genoeg vindt deze smerige ziekte zen weg steeds meer de weg in het leven van vele mensen en is iedereen er in zijn omgeving al eens mee geconfronteerd. Jullue mooie creaties zullen snel de deur uit zijn. Super wat jullie gedaan hebben
    TOP

    BeantwoordenVerwijderen