vrijdag 9 februari 2018

januari = cadeautjesmaand :)

1 januari 2015 was mijn voornemen om voor elke baby dat er vanaf dan in mijn nabije omgeving geboren zou worden iets te naaien en dat lukt al 3 jaar behoorlijk goed :) Af en toe worden er ook verjaardagscadeautjes gemaakt; dat kon je hier al lezen.

In januari zouden er 2 collega's van mij een babytje krijgen dus ik wist weer wat te doen :)

5 januari werd Gus (mijn favoriete jongensnaam!!!) geboren.
Het geboortekaartje was in het "snorrenthema". Geloof het of niet maar die hype is blijkbaar redelijk passé want ik vond nergens een geschikte stof... Maar nu ik zelf stoffen kan bedrukken is dat uiteraard geen probleem :)
Ik kocht witte stof en drukte er zwarte snorren op. Het werd een dekentje dat ik (net als het geboortekaartje) afwerkte met rood; rode paspel en Gus zijn prachige naam met rode flockfolie.
En of het in de smaak viel! Ik citeer de man van mijn collega: "Dat is zo'n dekentje dat hij nog jaren overal mee naartoe gaat nemen"16 januari werd Lily geboren.
Ook bij haar geboortekaartje vond ik geen geschikte stof en werd er zelf gedrukt. piepkleine zwarte, gele en grijze bolletjes net zoals op het geboortekaartje. Ik maakte een vlaggenlijntje met een lettertype dat enorm op dat van het geboortekaartje lijkt en de hartjes vooraan en achteraan kon ik van het kaartje traceren.
29 januari werd de bomma 70; ze wilde voor haar verjaardag een tekening van al haar achterkleinkinderen...
Na even brainstormen beslisten we dat tekeningen toch iets te summier was en ik zou een zak maken. een hele simpele zak waarmee de bomma haar boodschappen kan doen (ze gebruikt heel vaak een boodschappentas) met daarop de tekeningen van de achterkleinkinderen.
Het werd een vinktas met daarop in flock van allezes de achterkleinkinderen een tekening; de tekeningen zijn van dichtbij heel duidelijk en van ver niet te opvallend; net zoals de bomma het graag ziet :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten