vrijdag 29 juni 2018

Tis weer die tijd...

Jaja wederom die tijd...
Die tijd waarbij veel leerkrachten hun job tussen de toetsen en rapporten door wel even vervloeken :-p
Tijdens die periode maak ik bovenop rapporten ook cadeautjes voor mijn collega's; niet persé omdat het mijn collega's zijn maar eerder omdat ze de juf/meester van mijn kinderen zijn...

Omdat ik geen zin heb om elk jaar weer mijn hoofd te breken over wat ik ga maken besloot ik al jaren geleden het heel eenvoudig te houden:
-Sep zijn juffen krijgen elk jaar een zak.
-Sien haar juffen krijgen elk jaar een vlaggenlijntje.
-En vanaf dit jaar krijgen Trix haar juffen elk jaar een pennenzak.
Gelukkig hadden ze in hun schoolcarriere nog geen twee jaar dezelfde juf of co-teacher (volgend jaar helaas wel maar ik heb nog een kleine 12 maanden voor plan B te bedenken).

Sep had dit jaar 3 juffen; gezien ik één van de 3 ben volstonden 2 zakken; juf Greet en juf Hilde zijn een zak rijker. Ik maakte voor hen beiden een vinktas; een grote praktische zak die dankzij de goeie tutorial snel ineen steekt. Ik liet Sep "bedankt voor het leerrijke schooljaar schrijven" en sneed zijn tekst uit flockfolie om vervolgens op de zak te strijken.

Sien had 2 juffen; juf Dominique en juf Kayleigh kregen een vlaggenlijntje. Ik liet Sien haar naam schrijven en op het laatste vlaggetje staat haar naam in flockfolie. (Ik vraag me alleen af waarom die kleuterjuffen toch zo vaak een lange naam moeten hebben :-p )
Trix begon het schooljaar dit jaar bij juf Kathleen en juf Stéphanie in de onthaalklas, na kerst zat ze bij juf Marleen en juf Tamara in de eerste kleuterklas. 4 juffen voor Trix dus dit jaar. Zij kregen allemaal een pennenzak. Het patroon en de tutorial vind je hier. Aan de ene zijde van de pennenzak flockte ik de namen van de juffen en aan de andere kant flockte ik Trix haar naam, net als bij Sep en Sien ook door haarzelf geschreven.Ik hoop dat de juffen er oprecht blij mee waren en hun cadeaus goed kunnen gebruiken :)

En ik kan gerust nog wel wat ideetjes gebruiken voor Liv haar juffen volgend jaar en/of B-plannen voor juffen die ze 2 keer hebben :-)

Patroon: zak: vinktas
              vlaggenlijn: zelf getekend
              Pennenzak: patroon van oontje
Stof: alles van bij Atelier in 't leerke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten