dinsdag 31 juli 2018

Just love/knot it

Toen ik jaren geleden na mijn scheiding mijn huidige vriend leerde kennen was het allereerste dat hij me cadeau gaf (na 5 dagen al!!!) enkele stofjes uit de veritas. Eentje daarvan was instant liefde <3
Ik maakte er een bloesje en (deel van) een kleedje van voor mijn dochter; gezien Bart en ik later nog 2 dochters kregen hebben we veel genot gehad van dit gekoesterde stukje katoen. Toen vorig jaar het enige passende stuk vol vlekjes bleek te zitten deed ik op facebook een oproep en kreeg ik nog enkele stukjes te pakken (veritas had ze enkel in lapjes en niet aan de lopende meter). 

Ik wist heel snel dat ik een just knot it wilde maken voor de oudste dochter; zo kon het weer drie dochters meegaan :) De zoektocht naar de ideale combinatiestof was niet zo eenvoudig want er leek niets perfect genoeg :-p Tot slot werd het een groen stofje dat ergens onderaan mijn bak katoen zat en het is me een raadsel van waar het nu weer kwam... De perfectie in een vergeten hoekje als het ware.

Op naaiweekend in maart stak ik de just knot it ineen, Ik koos voor de versie met knoop, overlappende zijkanten en een knopenpand. De twee stofjes werde aangevuld met felroze paspel en kamsnaps. Gezien het niet de eerste versie is die ik maakte stak het kleedje redelijk vlot in elkaar. 


Nu was het wachten op Sien die een klein beetje zou groeien en enkele streepjes zon. Groeien doet sien veel te snel en die zon sjah daar zijn we het deze zomer allemaal over eens denk ik :) 


Moest er iemand thuis nog van dit stofje hebben liggen? Wij zijn hier van mening dat we er niet genoeg van kunnen hebben ;) We nemen het graag over :)

Stof: Veritas en een vergeten hoekje van een stofjesbak

1 opmerking: